Trädgård Haga Äldrecenter

Några av de förutsättningar jag arbetat efter är: Att trädgården ska vara lättskött
Att det ska skapas insynsskydd och att trädgården ska inge trygghet och harmoni
Att den ska vara lätt att röra sig i för alla
Att det ska finnas förutsättningar att fira årets högtider i trädgården
Att det förutom blommor att plocka ska finnas bär och frukter av olika slag att smaka på
Att växterna ska locka till sig humlor, fjärilar och småfåglar
Att den ska vara vacker, njutbar och fylld av upplevelser under hela året

Lummigt buskage ... I det ”nya” buskage som ligger närmast syrenbersån har jag föreslagit ett stort stånd med rabarber. Fint att kunna starta utelivet på försommaren med egen rabarberkräm.

Utdrag ur projektplanen för de olika delarna i trädgården:

Uteplats 1, syrenbersån …Gången hit bör vara hårdgjord med stenmjöl eller plattor för att lätt kunna köras på med rullator eller rullstol. Själva plattläggningen görs cirkelformad för att på ett mer harmoniskt sätt följa de mjuka formerna i trädgården. De små spireabuskarna i rabatten runt bersån kompletteras med doftpioner och bondpioner innanför en kant av daggkåpa. Pioner och daggkåpa är gammaldags växter som väcker minnen och skapar trygghet. Perennerna i trädgården är valda med tanke på att de ska skapa kontraster i färg och form men samtidigt inge harmoni. Bladverket är minst lika viktigt som blomningen och förutom sitt skönhetsvärde är perennerna valda med tanke på att deras bladmassa ska fungera som marktäckare.

Anna Kristensen
Sörfors 161
905 88 Umeå
Tel 0730 350 352
anna(att)annakristensen.com
Innehar F-skattsedel

Kurser

Kurser inom trädgård eller konst eller både och. Kurser om växter, odling, trädgårds­planering, färg och form. Är ni ett kompisgäng som vill umgås och samtidigt utveckla nya sidor hos er själva. Ring så special­designar vi en dag tillsammans. Kanske bya- eller bostadsrättsföreningen vill arrangera en trevlig och inspirerande kväll om trädgård, eller kanske ni på arbetsplatsen vill ha en studiedag om kompostering och odling. Ring eller maila för att diskutera möjligheter.
Anna Kristensen
tel: 0730 350 352
Konst: www.annakristensen.com
Trädgård: www.annakristensen.se

Anmälan via e-post: anna(att)annakristensen.com
Märk mailet "kurs" och kursens nummer.